IK Start

Start en Drøm

31. oktober 2017 lanserte eierselskapet Start En Drøm sitt forslag til nytt emblem for IK Start. Som del av kommunikasjonshuset Fundament, har Op designstudio ledet logoprosjektet.

Kunde
IK Start
Tid
2018
Scroll

Det nye forslaget er basert på Start En Drøm sin strategi og visjon for fremtiden: «Start skal inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og å realisere sine drømmer og visjoner.»

Kongeløva er ikke et tilfeldig valgt symbol. Den ærverdige fotballklubben Start ble etablert i 1905, med utspring i flere klubber, deriblant fotballklubben Gyldenløve. Gyldenløve hadde en løve i sin fane – heller ikke tilfeldig, da Kristiansand er grunnlagt av en konge. Løva og kongekronen preger også Kristiansands kommunevåpen. Det nye designet kombinerer løve og krone i et skjold. Formspråket har aner tilbake til heraldikken, der enkle former og symboler hjalp stridende hærer å skille venn fra fiende i kampens hete. Det enkle uttrykket oppfyller dagens krav til synlighet og brukervennlighet, bl.a. på digitale flater.

Designet yter visuell motstand, og utfordrer både klubben og motstanderne deres. Løva er et stolt symbol som matcher sine storslåtte omgivelser på Sparebanken Sør Arena. Mest av alt er den usørlandsk og anti-jantete. Den peker fremover på drømmen og gir fotballfrelste barn og voksne på Sørlandet noe å strekke seg etter.

Ny logo og visuell identitet skal bidra til å synliggjøre IK Starts visjoner, skape stolthet, samhold og forankring til Kristiansand. Løva med krone peker på IK Starts opphav, ambisjoner og drømmer. Løva symboliserer guts, styrke og stolthet. Kudos til våre oppdragsgivere Even Øgrey Brandsdal og Christoffer Langeland i Start En Drøm som oppfyller nettopp disse egenskapene!

Ny profil Start en Drøm
Ny profil Start en Drøm
Ny profil Start en Drøm
Ny profil Start en Drøm

Ny profil Start en Drøm

Ny profil Start en Drøm

Et lite utdrag av kundene vi arbeider med